Cum sa faci un facebook quiz

Tuesday, May 11, 2010

Pentru cei care vor sa stie cum se creaza un quiz pe facebook:

Mai intai trebuie sa fii logat pe un cont facebook. Aplicatiile pentru quizzuri pe facebook se gasesc cel mai simplu scriind in casuta de search cuvantul "quiz" si selectand din pagina cu rezultate optiunea "Applications".


Mi-au atras atentia 3 aplicatii: Quiz Planet!, Quiz Monster si Quiz Creator astfel ca le voi testa pe toate trei pentru a vedea care dintre ele e cea mai simpla si atractiva. De pe wall/pagina de prezentare a aplicatiei se apasa "Go to application".


In prima pagina a aplicatiilor ti se va cere sa introduci numele quiz-ului, descrierea, limba in care va fi textul precum si o poza descriptiva.

Pe Quiz Planet! si Quiz Creator mai poti selecta daca quiz-ul se adreseaza tuturor sau doar fetelor/baietilor/prietenilor si ai optiunea de a restrictiona minorii sa vada quiz-ul.


Urmatorul pas la Quiz Planet! si Quiz Monster! cere introducerea rezultatelor pe care le vor primi utilizatorii quizz-ului in functie de raspunsurile pe care le vor da. Cel putin 3 rezultate sunt obligatorii, si ar fi indicat sa infrumusetati aceste rezultate cu descrieri si imagini.

Apoi trebuie sa introduci intrebarile quizz-ului si optiunile de raspuns, in functie de rezultatele spre care vrei sa fie condus utilizatorul.


Quiz Creator cere mai intai introducerea intrebarilor pe care le va avea quiz-ul si optiunile de raspuns intre care vor trebui sa aleaga utilizatorii (se accepta un singur raspuns corect)


dupa care cere si el raspunsurile care vrei sa fie intoarse utilizatorilor in functie de ce optiuni au ales pe parcursul quizz-ului..


urmand ca dupa sa ti se ceara un acord pentru integrarea quizz-ului cu facebook.

Si-acum ultimul pas: ai de apasat un buton, de descoperit un "api key" si un "secret" pe care sa le copiezi intocmai in casutele de verificare..


si felicitari ai creat un quizz pe facebook!

LE: Sau cel putin asa am crezut.
Dupa zile intregi quizz-urile erau tot in aprobare

In final recomandarea mea ar fi sa folositi Quizzes, o aplicatie cu pasi asemanatori dar care mi-a aratat imediat quizz-ul, a raspuns bine la teste etc.

0 comments: