Despre motoare de cautare si directoare de linkuri

Thursday, October 21, 2010

A fost o vreme cand informatia pe internet era atat de putina ca motoarele de cautare nici nu aveau motiv sa existe. (si fara ele nici meseria de SEO binenteles)


Pe masura ce informatiile si utilizatorii s-au inmultit au aparut directoare de linkuri, unde site-urile erau grupate pe categorii.

Un astfel de director a fost si Yahoo, din 1994 acesta devenind din ce in ce mai mare pe masura ce mai multe site-uri erau adaugate. Apoi directorul yahoo a primit de la dezvoltatorii sai o functie de cautare.

Acum insa avem motoare de cautare care cauta activ informatie in toata reteaua de Internet si nu doar intr-un director de linkuri.

Chiar si cel mai mare director de linkuri DMOZ (sau Open Directory Project) contine informatii doar de la 5 milioane de resurse, putin in comparatie cu data de baza a motorului de cautare Google care contine mai mult de 8 miliarde de documente.

WebCrawler, primul motor de cautare, a aparut in 1994. In 1995 au urmat Lycos si AltaVista, acesta din urma ramanand pentru multi ani cel mai mare jucator din domeniu.

In 1997 Sergey Brin si Larry Page au creat la Stanford un proiect de cercetare numit Google,


actual cel mai important motor de cautare la nivel international alaturi de Yahoo si Bing. Fiecare din aceste motoare au baze de date proprii si algoritm de cautare unic.

Multe alte motoare de cautare folosesc rezultatele acestora prin urmare aceleasi metode SEO ca si pentru Google, Yahoo si Bing vor functiona pentru ele.

0 comments: